Kunstwandelroute Hummelo 2018

Kunstwandelroute Hummelo 2018
29 maart (Pasen) tot 21 mei 2018(Pinksteren)

Gevonden Geluk: ‘Buiten zijn, stil worden, voelen wat de dag, het licht, het seizoen je brengt. Als jong meisje ontdekte Marijke Schellekens voor het eerst het geluk van het ‘zijn’ in de natuur. Zo ook op landgoed Enghuizen. Haar fototoestel heeft ze altijd bij zich. Het groeien, bloeien en weer afsterven, de invloed van het weer en vooral de wind, de bomen met hun vruchten, de mooie dagen met prachtige kleuren en licht, de schoonheid van de donkere dagen en de nattigheid, de vogels en de dieren: dit alles zie je terug in ‘Gevonden geluk’. Een installatie van foto’s op glas, van hout en zink. In harmonie met elkaar en met de natuur.’ (Uit de catalogus 2018)

Met erg veel plezier aan deze installatie gewerkt. ‘Gevonden Geluk’ werd heel enthousiast ontvangen en kreeg de tweede publieksprijs. 285 mensen hebben op de installatie gestemd.
Ondertussen zijn de 3d fotoglasblokken ook los te koop.

Mantelzorg
Een installatie waarin foto’s met tekst is gecombineerd. Een ruimtelijke haiku een Japanse dichtvorm bestaande uit zeventien lettergrepen die onderverdeeld zijn in drie regels van vijf, zeven en weer vijf lettergrepen. Het in zeer kort bestek presenteren van een concreet beeld.
Eén verticaal paneel met de titel. In een denkbeeldige cirkel daarom heen de drie andere horizontale panelen.
Men loopt door en langs de haiku heen. Op de transparante foto’s van Marijke Schellekens is de symbiose tussen de klimop en de bomen vastgelegd, geïnspireerd door het gegeven werd door Hans Mellendijk een haiku geschreven. (Uit de Catalogus 2018)