Kunstwandelroute Hummelo 2019 van Pasen tot en met Pinksteren

Donderdag 18 april is de officiële opening van de Kunstwandelroute Hummelo 2019 op Landgoed Enghuizen. De kunstwandelroute duurt van Pasen- 19 april- , tot en met Pinksteren, 10 juni. Omdat het de 20ste keer is, is het een speciale kunstroute met veel extra’s. Hoewel het voor veel mensen elk jaar speciaal is! Het is een van de drukst bezochte kunstroutes in Gelderland.
34 kunstenaars hebben speciaal voor deze kunstroute een installatie of ruimtelijk werk gemaakt dat geïnspireerd is door de omgeving en het landgoed. Het is de 4de keer dat ik meedoe. Mijn installatie: ‘Naar Huis’ staat op no 2 van de Kunstroute.

NAAR HUIS
Ken je het gevoel: Ik wil naar Huis? In goede en slechte tijden kan je dit zomaar overvallen. Het heeft met nostalgie, melancholie en met heimwee te maken. Niet alleen als je ver van huis bent kunt je opeens verlangen naar je huisdieren, je eigen bed, een vertrouwde omgeving… Verlangen naar vroeger, naar ‘bij ons thuis’, naar daar waar je wortels liggen; Naar Huis willen kent vele vormen. Soms heb je geluk en kom je op een plek waar je je helemaal mee verbonden voelt, waar je ‘thuis’ komt. Het naar huis willen, thuis komen, kan ook diep in jezelf zijn. Het kan de Hemel zijn of de boom waar je je hele leven mee verbonden voelde.
Naar Huis is een installatie van plexiglas, hout en 3d fotoglasblokken waarop het verlangen van ‘Naar Huis’ verbeeld wordt.


Dit is de tekst uit de catalogus die vanaf 19 april, de start van de Kunstwandelroute Hummelo,  te koop is op diverse plaatsen in Hummelo. Elk foto glasblok laat een verhaal zien over het verlangen Naar Huis. Ze staan voor de grote Lindeboom, aan het begin van de Kunstwandelroute. Lindebomen stonden vroeger op belangrijke plaatsen, bijvoorbeeld midden in een dorp. Er stond altijd een bankje onder. Op dit bankje kwamen mensen bij elkaar en vertelden hun verhalen. Ook de glasblokken vertellen elk hun verhaal, over verlangen en heimwee, maar ook over geluk en vrijheid.

Voor verdere informatie kijk op: www.kunstwandelroutehummelo.nl of op de Facebook-pagina van Kunstwandelroute Hummelo.