Kunstwandelroute Hummelo

bedekt met bosanemonenOp 24 maart was de officiële opening van Kunstwandelroute Hummelo en de afgelopen twee weken hebben al veel mensen de wandeling gelopen.

Mijn installatie: A Place to Be is nummer 4 van de kunstroute.

Fijn is het dat ik al verschillende enthousiaste reacties van mensen heb gekregen.
Het is een sfeervolle plaats geworden, mijn ‘Place to Be’, en het wordt steeds mooier ! Op dit moment staat heel de omgeving vol met bosanemonen. Ook zie je er verdwaalde narcissen en begint het speenkruid te groeien. Kleine bosviooltjes steken op verschillende plaatsen voorzichtig hun kopje boven de grond. De lage begroeiing aan de overkant van de landweg is prachtig groen van de net uitgekomen blaadjes. De prachtige Kastanje tegenover het koetshuis, een 100 meter verder, begint uit te lopen. De Tortelduifjes – kunstwerk 7 –  tortelen meer en meer in het groen.

Het park / bos wordt steeds mooier!

Om foto’s van de opening te bekijken klik HIER.

A Place to Be en bosanemoontjes

A place to be

Met de installatie  ‘a place to be’  wil ik een plek creëren waar je graag wilt zijn, om even naar toe te gaan, om tot rust te komen. Een plek om te dromen over vroeger, over nu, over de toekomst. Een plaats waar je je thuis voelt, waar je thuis komt en soms verlangt, om even weer naar terug te gaan.

De installatie is verbonden met de herdenkingssteen van Julia van Heeckeren.  Landgoed Enghuizen was bedoeld voor Julia, maar zij overleed tijdens haar bruidsdagen in 1848 op 19 jarige leeftijd. A place to be is er ook voor Julia.

Vanaf het monumentje gezien

Kunstwandelroute Hummelo 2016

Een wandelroute vol kunst rondom het landgoed Enghuizen in Hummelo. Er zijn installaties en ruimtelijk werk van 34 kunstenaars te zien.
Bij Hotel Café de Gouden Karper en op verschillende andere plaatsen is de catalogus te koop.
U kunt elke dag van zonsopgang tot zonsondergang de wandeling maken, tot en met 16 mei – tweede Pinksterdag.
Op zondag is en poëzie en muziek bij de Klinkplek.