AMOR MUNDI – CONNECTION ‘Hanseatic New Gold’ is een expositie in het Riga Art Space

RIGA – LETLAND

19 Augustus 2021 om 12.00 uur. (13.00 Nederlandse tijd) Opening van de HANSEartWORKS in Riga – Letland met de expositie ‘Hanseatic New Gold’ in het Riga Art Space. Digitaal te zien via het YouTube kanaal van de stad Riga.

De gemeente Doesburg heeft mijn uitwerking van het thema ‘Hanseatic New Gold’ bekroond voor deelname aan deze Kunstmanifestatie tijdens de 41ste Internationale Hanzedagen in Letland. De HANSEartWORKS 2021 is een onderdeel van de Internationale Hanzedagen die elk jaar in een Hanzestad ergens in Europa worden gehouden. Een van de voorwaarde was dit keer dat je kunstwerk uitgevoerd moest worden op textiel en oprolbaar moest zijn. Op drie grote transparante voile doeken (150 cm x 250 cm ) heb ik met fotocollages mijn idee verbeeld wat het ‘Nieuwe Goud’ zou kunnen zijn dat de Hanzesteden aan elkaar kunnen geven.

‘Amor Mundi – Connection’ is de titel. De expositie in het Riga Art Space is tijdens de Internationale Hanzedagen gratis toegankelijk en duurt daarna tot 19 -09 –2021.

Totaal zijn er 47 kunstwerken binnen gekomen uit 23 Hanzesteden die de landen England, Estland, Rusland, Letland, Nederland, Polen, Duitsland en Zweden vertegenwoordigen. Riga heeft gekozen om uiteindelijk hiervan 16 kunstwerken te exposeren in Het Riga Art Space.

Het is zó jammer, maar we hebben besloten niet naar Riga te gaan, het meeste vanwege de onduidelijkheid over reizen rond het coronavirus. Eerder was ik gekozen voor de HANSEartWORKS in Estland én in Litouwen. Wat zou het leuk zijn geweest om ook de derde van de Baltische Staten te bezoeken.

Gelukkig is alles digitaal te zien, ik hou jullie op de hoogte.

Op deze website kun je de uitwerking van het idee zien: https://www.personare.nl/hanseartworks-2021-riga-letland/

#HANSEartWORKS #internationalehanzedagen #riga #GemeenteDoesburg #marijkeschellekens