EXPOSITIE NATUARA INSPIRATIS

De kunstroute Natura Inspiratus is een kunstroute in Plantentuin Meise, de grootste botanische tuin van Europa.
Plantentuin Meise ligt 3 kilometer boven Brussel.

Ik ben reuze blij door FedOs, de mede organisator, met twee kunstwerken gekozen te zijn om mee te doen. De  kunstroute duurt van 8 juni tot 28 september 2020. Mijn werk zal te zien zijn in Kasteel Bouchout dat midden in de plantentuin te vinden is.


Amor Mundi – Coulisselandschap  
Amor Mundi: “Houden van en je verantwoordelijk voelen voor de wereld en de natuur.” In Coulisselandschap zie je de brug waar we soms overheen moeten om ons meer verantwoordelijk te voelen om stappen te nemen richting de toekomst. De vogels en bomen laten het geluk zien dat wij kunnen ervaren door buiten, in de natuur te zijn. Vooruit kijken is ook stilstaan en om kijken naar het verleden.
Coulisselandschap is vooral het Nu, het leven op deze dag.
Kijkend naar het verleden, het heden en de toekomst. Laten we er iets moois van maken.

Amor Mundi – Verbondenheid
In de herfst trekken ganzen naar andere oorden zodat ze voldoende voedsel hebben en het juiste leefklimaat,en komen terug in de lente, de tijd van bloei en geboorte. Ganzen vliegen op hun lange tocht in V vlucht, ze werken samen en hebben zorg voor elkaar. Zo mooi om naar deze dieren te kijken en er van te leren. Ganzen kunnen leven op de aarde, in het water en in de lucht. Leven met de jaargetijden heeft me altijd al gefascineerd.  Aarde, Water, Lucht en Vuur en als vijfde element het Niets. Dit alles komt terug in Amor Mundi – Verbondenheid.
Amor Mundi – het verlangen om in harmonie en respect voor de natuur te leven. 

www.plantentuinmeise.be De Plantentuin Meise is een Belgische botanische tuin in de Vlaams-Brabantse gemeente Meise. Het is een van de grootste plantentuinen in de wereld. Wikipedia