Januari 2021, de start van een jaar VOL plannen en exposities

Kunstroute Berkelland. Een kunstroute in een prachtige omgeving

Er is en wordt hard gewerkt door kunstenaars en organisatoren om, als het mogelijk is, in 2021 veel mensen live te laten genieten van kunst.
Plannen genoeg, een fantastisch kunstjaar wordt het voor mij, tenminste, áls de kunstwandelingen en exposities doorgang kunnen vinden.

Het plannen en ontwerpen maken, het dromen van plekken waar weer kunst te zien is, geeft in eerste instantie al veel energie.
Ik ben dus vol goede moed aan het werk gegaan.

De plannen op een rijtje:

 • 1 April 2021, start van Kunstwandelroute Hummelo. Een rondwandeling op landgoed Enghuizen. Ik maak een kunstwerk uit de serie Amor Mundi – houden van en je verantwoordelijk voelen voor de natuur en de wereld om ons heen.  Het worden 2 installaties met elk  3 grote plexiglaspanelen bedrukt met collages over de natuur. 
  Tijdens de kunstwandelroute Hummelo zullen ook dertien van mijn 3d fotoglasblokken een onderdeel worden van de gedichten-leesplek. ‘Dwaallust’ wordt een prachtig kunstwerk in samenwerking met dichters en andere kunstenaars. www.kunstwandelroutehummelo.nl
 • Medio April, start van mijn solo expositie bij Hotel Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen. In eerste instantie plaats ik hier verschillend ruimtelijk werk buiten in de prachtige tuin; ‘Naar Huis’, ‘Lovers’lane’, ‘Over Romantiek en Nostalgisch Verlangen’ ‘De Reis’ … Als het restaurant weer open mag is er ook ruimtelijk werk binnen te zien. Tot medio september. ( www.bitterenzoet.nl )
 • Medio Mei, start van de kunstroute ‘Ode aan het Landschap’ rond Kasteel Verwolde. Mij is gevraagd naar een idee en de uitvoering(!) van een kunstroute rond Huize Verwolde te Laren, een prachtig Edelmanshuis met tuin en landgoed – het Oranje Woud. Het meest bijzondere is dat het een samenwerkingsproject wordt met het Nederlands Jeugdorkest! Ode aan het Landschap is een landelijk thema voor 2021. www.holland.com/be_nl/toerisme/reisinspiratie/ode-aan-het-landschap  Het is nog niet helemaal rond, maar de kans is heel groot dat er een kunstroute met 12 panelen komt rond het thema de 4 Elementen – Aarde – Water – Lucht en Vuur. Met daarnaast enkele installaties met de 3d glasblokken rond dit thema. Huis Verwolde is een van de kastelen van Gelders Landschap en Kastelen. www.verwolde.glk.nl
 • 29 Mei 2021, start van de Berkellandse Kunstwandelroute nabij Borculo. Het start- en eindpunt is bij Museumboerderij De Lebbenbrugge. Hier is ook een van de verkooppunten van het kunstboekje/de gids van de wandelroute. De Berkellandse Kunstwandelroute duurt tot 12 september.  Op 11 en 12 september is er een kunstplein bij De Lebbenbrugge.
  Ik maak een installatie in twee delen met de naam Coulisselandschap- Vise Versa. 
  Ook zal hier te zien zijn de foto-poëzie installatie Mantelzorg in samenwerking met Hans Mellendijk – dichter. www.kunstkringbart.com
 • 20 Augustus 2021, Opening van de HANSEartWORKS in  Riga – Letland met de expositie ‘Hanseatic New Gold’ De gemeente Doesburg heeft mijn uitwerking van het thema gekozen voor deelname aan deze Kunstmanifestatie tijdens de Internationale Hanzedagen in Letland. De HANSEartWORKS 2021 is een onderdeel van de Internationale Hanzedagen die elk jaar in een Hanzestad ergens in Europa worden gehouden. Een van de voorwaarde was dit keer dat  je kunstwerk uitgevoerd moest worden op textiel en oprolbaar moest zijn. Op drie transparante voile doeken heb ik met fotocollages mijn idee verbeeld wat het ‘Nieuwe Goud’ zou kunnen zijn dat de Hanzesteden aan elkaar kunnen geven. ‘Amor Mundi – Connection’ is de titel.  De expositie wordt georganiseerd in het Riga Art Space en is tijdens de Internationale Hanzedagen gratis toegankelijk. Van 20 -08 tot 19 -09 – 2021.  www.hanse.org/die-hanse-heute/hanseartworks/hanseartworks-2021-riga/  Op 1 maart hoor ik of ik ook in Riga een van de deelnemende kunstenaars zal zijn.