Januari 2021, de start van een jaar VOL plannen en exposities

Kunstroute Berkelland. Een kunstroute in een prachtige omgeving

Er is en wordt hard gewerkt door kunstenaars en organisatoren om, als het mogelijk is, in 2021 veel mensen live te laten genieten van kunst.
Plannen genoeg, een fantastisch kunstjaar wordt het voor mij, tenminste, áls de kunstwandelingen en exposities doorgang kunnen vinden.

Het plannen en ontwerpen maken, het dromen van plekken waar weer kunst te zien is, geeft in eerste instantie al veel energie.
Ik ben dus vol goede moed aan het werk gegaan.

De plannen op een rijtje:

 • 1 April 2021, start van Kunstwandelroute Hummelo. Een rondwandeling op landgoed Enghuizen. Ik maak een kunstwerk uit de serie Amor Mundi – houden van en je verantwoordelijk voelen voor de natuur en de wereld om ons heen.  Het worden 2 installaties met elk  3 grote plexiglaspanelen bedrukt met collages over de natuur. 
  Tijdens de kunstwandelroute Hummelo zullen ook dertien van mijn 3d fotoglasblokken een onderdeel worden van de gedichten-leesplek. ‘Dwaallust’ wordt een prachtig kunstwerk in samenwerking met dichters en andere kunstenaars. www.kunstwandelroutehummelo.nl
 • Medio April, start van mijn solo expositie bij Hotel Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen. In eerste instantie plaats ik hier verschillend ruimtelijk werk buiten in de prachtige tuin; ‘Naar Huis’, ‘Lovers’lane’, ‘Over Romantiek en Nostalgisch Verlangen’ ‘De Reis’ … Als het restaurant weer open mag is er ook ruimtelijk werk binnen te zien. Tot medio september. ( www.bitterenzoet.nl )
 • Medio Mei, start van de kunstroute ‘Ode aan het Landschap’ rond Kasteel Verwolde. Mij is gevraagd naar een idee en de uitvoering(!) van een kunstroute rond Huize Verwolde te Laren, een prachtig Edelmanshuis met tuin en landgoed – het Oranje Woud. Het meest bijzondere is dat het een samenwerkingsproject wordt met het Nederlands Jeugdorkest! Ode aan het Landschap is een landelijk thema voor 2021. www.holland.com/be_nl/toerisme/reisinspiratie/ode-aan-het-landschap  Het is nog niet helemaal rond, maar de kans is heel groot dat er een kunstroute met 12 panelen komt rond het thema de 4 Elementen – Aarde – Water – Lucht en Vuur. Met daarnaast enkele installaties met de 3d glasblokken rond dit thema. Huis Verwolde is een van de kastelen van Gelders Landschap en Kastelen. www.verwolde.glk.nl
 • 29 Mei 2021, start van de Berkellandse Kunstwandelroute nabij Borculo. Het start- en eindpunt is bij Museumboerderij De Lebbenbrugge. Hier is ook een van de verkooppunten van het kunstboekje/de gids van de wandelroute. De Berkellandse Kunstwandelroute duurt tot 12 september.  Op 11 en 12 september is er een kunstplein bij De Lebbenbrugge.
  Ik maak een installatie in twee delen met de naam Coulisselandschap- Vise Versa. 
  Ook zal hier te zien zijn de foto-poëzie installatie Mantelzorg in samenwerking met Hans Mellendijk – dichter. www.kunstkringbart.com
 • 20 Augustus 2021, Opening van de HANSEartWORKS in  Riga – Letland met de expositie ‘Hanseatic New Gold’ De gemeente Doesburg heeft mijn uitwerking van het thema gekozen voor deelname aan deze Kunstmanifestatie tijdens de Internationale Hanzedagen in Letland. De HANSEartWORKS 2021 is een onderdeel van de Internationale Hanzedagen die elk jaar in een Hanzestad ergens in Europa worden gehouden. Een van de voorwaarde was dit keer dat  je kunstwerk uitgevoerd moest worden op textiel en oprolbaar moest zijn. Op drie transparante voile doeken heb ik met fotocollages mijn idee verbeeld wat het ‘Nieuwe Goud’ zou kunnen zijn dat de Hanzesteden aan elkaar kunnen geven. ‘Amor Mundi – Connection’ is de titel.  De expositie wordt georganiseerd in het Riga Art Space en is tijdens de Internationale Hanzedagen gratis toegankelijk. Van 20 -08 tot 19 -09 – 2021.  www.hanse.org/die-hanse-heute/hanseartworks/hanseartworks-2021-riga/  Op 1 maart hoor ik of ik ook in Riga een van de deelnemende kunstenaars zal zijn.

Kaalstaart – Amersfoort 3 en 4 oktober 2020

KAALSTAART is een festival voor bèta-kunst en nieuwe ambachten. Kunst, techniek en wetenschap komen elkaar tegen in een levendige mix van disciplines. Beeldende kunst, podiumkunst, onderzoek en nieuwe samenwerkingen worden aan het publiek getoond in en rondom het terrein van De WAR in Amersfoort // Geldersestraat 6 

! RESERVEER ! je tijdslot van binnenkomst via www.kaalstaart.nl of reserveren via www.expokeerpunt.nl  // Entree €2,50
MONDKAPJE VERPLICHT in alle binnenruimtes.

Ik zal er zijn met mijn 3d fotoglasblokken. Iedereen is van harte welkom.

Kaalstaart een bijzonder festival, ook heel leuk voor kinderen en jonge mensen!

OPEN HUIS / ATELIER zondag 6 september 2020 van 12.00 tot 17.00 uur

ZONDAG 6 SEPTEMBER 2020
VAN 12.00 TOT 17.00 UUR

Verschillende kunstwandelroutes gingen dit jaar niet door vanwege Corona. Dat was een grote teleurstelling voor veel kunstenaars. Velen waren hard aan het werk om hun kunstwerken hiervoor af te krijgen.
Ik ben blij dat Natura Inspiratus in Plantentuin Meise – de grootste botanische tuin van Europa, wél door ging. De expositie is nog te zien en te beleven tot en met 27 september. Wil je daar nog naar toe, dan kun je hier op mijn website kortingskaarten voor de entree vinden.

Dat er veel energie is verzameld en mensen vol ideeën zitten merk ik aan de vragen die binnen komen om mee te doen of een voorstel in te dienen voor kunst (routes) buiten en binnen. Hier word ik heel blij van!
Het is ook fijn om te merken dat er mensen zijn die mijn werk graag willen zien en kopen. Om iedereen de gelegenheid te geven heb ik zondag 6 september Open Huis / Atelier.
Te zien zullen zijn 3 d fotoglasblokken met het thema Gevonden Geluk en Overbruggen . Daarnaast hoop ik komende zondag nieuwe glasblokken klaar te hebben.

Daarnaast zullen ook andere foto-glas kunstwerken te zien en te koop zijn.
Open Huis / Atelier  Zondag 6 september van 12.00 tot 17.00 uur
Kloostersteeg 4   Doesburg    0651082274
www.personare.nl

EXPOSITIE NATUARA INSPIRATIS

De kunstroute Natura Inspiratus is een kunstroute in Plantentuin Meise, de grootste botanische tuin van Europa.
Plantentuin Meise ligt 3 kilometer boven Brussel.

Ik ben reuze blij door FedOs, de mede organisator, met twee kunstwerken gekozen te zijn om mee te doen. De  kunstroute duurt van 8 juni tot 28 september 2020. Mijn werk zal te zien zijn in Kasteel Bouchout dat midden in de plantentuin te vinden is.


Amor Mundi – Coulisselandschap  
Amor Mundi: “Houden van en je verantwoordelijk voelen voor de wereld en de natuur.” In Coulisselandschap zie je de brug waar we soms overheen moeten om ons meer verantwoordelijk te voelen om stappen te nemen richting de toekomst. De vogels en bomen laten het geluk zien dat wij kunnen ervaren door buiten, in de natuur te zijn. Vooruit kijken is ook stilstaan en om kijken naar het verleden.
Coulisselandschap is vooral het Nu, het leven op deze dag.
Kijkend naar het verleden, het heden en de toekomst. Laten we er iets moois van maken.

Amor Mundi – Verbondenheid
In de herfst trekken ganzen naar andere oorden zodat ze voldoende voedsel hebben en het juiste leefklimaat,en komen terug in de lente, de tijd van bloei en geboorte. Ganzen vliegen op hun lange tocht in V vlucht, ze werken samen en hebben zorg voor elkaar. Zo mooi om naar deze dieren te kijken en er van te leren. Ganzen kunnen leven op de aarde, in het water en in de lucht. Leven met de jaargetijden heeft me altijd al gefascineerd.  Aarde, Water, Lucht en Vuur en als vijfde element het Niets. Dit alles komt terug in Amor Mundi – Verbondenheid.
Amor Mundi – het verlangen om in harmonie en respect voor de natuur te leven. 

www.plantentuinmeise.be De Plantentuin Meise is een Belgische botanische tuin in de Vlaams-Brabantse gemeente Meise. Het is een van de grootste plantentuinen in de wereld. Wikipedia

Expositie Toekomstdenken

Amor Mundi Coulisselandschap en  Amur Mundi Verbondenheid zijn te zien tijdens de expositie Toekomstdenken in ZaalZuid  Kunstencentrum in Hengelo (OV).
Zaalzuid Kunstencentrum is gevestigd in de oude Storkfabriek. In twee mooie grote zalen zijn ongeveer honderd kunstwerken van verschillende kunstenaars te zien.

De expositie loopt van 8 februari tot t/m 7 maart 2020.
Openingstijden: do. en vrij. van 13.00 tot 16.00 uur –  za. en zo.  van 13.30 tot 16.30 uur –  Esrein 11 Henelo (O)


Ben je benieuwd naar mijn werk en naar de andere kunstwerken? De opening van de expositie Toekomstdenken is op zaterdag 8 februari om 16.00 uur. 
Voor verdere informatie zie: www.zaalzuid.nl/1241/actueel/opening-toekomstdenken